Ben jij ook zo benieuwd wat de trends voor 2018 zijn?

Ik heb ze hier voor je beschreven en daarnaast natuurlijk een greep uit onze collectie.

Trends 2018

Terwijl het jaar 2017 zich qua woontrends braaf heeft aangepast aan 2016 gaat in 2018 daar heel wat aan veranderen.

Zo gaan we in 2018 veel meer kleur zien. Waar in 2017 de meer natuurlijke en minimalistische look centraal stond, mag komend jaar het interieur speelser en vrolijker.

Denk aan felle, sprekende kleuren en tegenovergestelde kleuren met veel contrast. Neem bijvoorbeeld, blauwtinten gecombineerd met warme oranje tinten. Daarnaast kun je ook kiezen voor een palet met verschillende tinten (Ton sur Ton) om het geheel wat rustiger te houden.

Tip; vind je het wat te kleurrijk, verf een wand in een knal kleur en combineer dit met rustige accessoires.

Colorblocking

De belangrijkste trends qua kleur zijn colorblocking hier wordt met name gebruik gemaakt van felle en vrolijke kleuren in combinatie met donker hout en vintage accessoires

victoriaanse stijl

Daarnaast zien we de victoriaanse stijl bestaand uit wat zachtere donkere kleuren en fluweel met een hoog aai gehalte.

Welke materialen gaan we in 2018 zien.

De materialen die we in 2018 gaan zien zijn bij de metalen zwart goud en messing (neem bv bureaulamp detroit), natuursteen (marmer) is ook weer terug van weggeweest. Net als donker teak hout en eiken.

De stof is fluweel weer helemaal hip, denk aan kussens stoelen en banken. Vooral de combinatie van verschillende texturen bij elkaar.

Kleuren

In 2018 zullen veel natuurlijke en donkere tinten zien bv donker blauw. Paars en aubergine word ook steeds meer gebruikt.

Vormen

Geometrische vormen zijn ook weer helemaal hip, denk aan vaasjes, klokken en natuurlijk kleur vlakken op de muur.

Hanging pot Skittle ceramic matt jungle green

Haal veel groen in huis.

Planten zijn dit jaar niet aan te slepen. 2018 belooft weer een groen jaar te worden waarin de natuur centraal staat. Niet alleen in bloemen en planten maar ook in de kleur van je interieur en in de woonaccessoires, neem bijvoorbeeld een diepe donker groene kleur voor op je muur, de hangpot skittle.